انواع مختلف پارچه جین (لی-Lee)
پارچه جین یا لی قطعا یکی از پر طرفدار ترین پارچه های دنیاست که افراد زیادی در سرتاسر جهان به دلیل کیفیت بالا و زیبایی خاص این پارچه از آن استفاده میکنند. شلوار جین جز معدود پارچه هائیست که عمر بالایی داره و گاها با هر چه بیشتر شسته شدن این پارچه به زیبایی اون نیز افزوده میشه.
پارچه های جین از 100 درصد نخ پنبه تهیه شده اند. نخ پنبه ها برای ساخت یک بافت خاص به کار می روند و بافتی پیچیده و ناهموار دارند که در آن یک رشته پود از زیر دو یا چند تار عبور میکند و بر روی سطح پارچه حالت مورب و جناغی ایجاد میکند.
همانطور که در بالا ذکر شد پارچه های جین دوام، استحکام و مقاومت بالایی دارند که به عنوان یکی از بهترین و خارق العاده ترین نوع پارچه ها در دنیای مد و فشن شناخته شده اند بطوریکه در سراسر دنیا از این نوع پارچه ها برای تهیهی لباس های متنوع و جذاب استفاده میشود.
جالب است بدانید که پارچه های جین علاوه بر جذابیت و زیبایی منحصر به فردشان، قیمت بسیار مناسبی هم دارند که این مورد گزینهی مناسبی برای کسانی است که به شیک پوش بودن و جذاب بودن خود اهمیت خاصی میدهند.
همچنین می توان گفت پارچه های جین متنوع هستند و انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارا هستند. اگر شما هم میخواهید با انواع پارچه های جین آشنا شوید در ادامهی مطلب با ما همراه باشید.
انواع پارچه های جین
· جین 100 درصد پنبه
· جین خام
· جین رسیده (sanforized)
· جین رنگی
· جین کشی
· جین لبه دار
· جین سنگشور شده
· جینpoly
· جینbull
· جین چروک
· جینThermo
· جین سفید شده (ecro)
جین 100 درصد پنبه
این نوع از پارچه های جین، طبیعی میباشند که بسیار بادوام و محکم هستند و برای مواردی مانند کت و شلوار بسیار مناسب اند.
جین خام
این نوع از پارچه های جین اصولا بعد از رنگ شدن شسته نمیشوند مگر در مواردی که بخواهیم پارچه نرم تر شود و یا چروک های آن باز شود. جین های خام معمولا از لحاظ ظاهری شبیه جین های معمولی هستند و تشخیص دادن تفاوت این دو جین از طریق ظاهر امکان پذیر نمیباشد.
جین رسیده (sanforized)
این نوع از پارچه های جین معمولا بعد از شستشو آب نمیروند و یا چروک نمیشوند. تقریبا همهی جین ها جزو جین های رسیده هستند بجز جین خام که بعد از شستشو چروک میشود.
جین رنگی
جین رنگی دو نوع است:
· رنگ آبی
· بقیهی رنگ ها
جین های آبی رنگ و رنگ های نزدیک به آن، در فرایندی به نام رنگرزی، نیلی رنگ میشوند.
رنگرزی گوگردی نیز رنگ های دیگری مانند: صورتی، طوسی، مشکی، سبز، خردلی و غیره را به جین ها میدهد.
جین کشی
این نوع از پارچه های جین در الیاف خود مواد پلاستیکی دارند که به آن ها خاصیت کشسانی میدهد. کم یا زیاد بودن خاصیت کشسانی این پارچه ها به میزان تارهای کشی موجود در داخل آن بستگی دارد.
جین لبه دار
بافت این نوع از پارچه های جین معمولا با یک نوار قرمز یا نارنجی رنگ به پایان میرسد. این نوع جین بسیار با کیفیت است. جالب است بدانید ژاپن جزو اصلی ترین و برترین تولیدکنندگان جین لبه دار به شمار میآید.
جین سنگشور
جین های سنگشور از پارچه های جین در سمت ضد آب خود، سنگشور دارند و همین ویژگی باعث میشود ظاهری کهنه و قدیمی و در عین حال جذاب و شیک داشته باشند.
جینPolly
این نوع از پارچه های جین در بافت خود الیاف پلی استر دارند. وجود این الیاف باعث نرم تر شدن و بالا بردن خاصیت کشسانی پارچه میشود.
جینbull
این نوع جین بافت محکم و مقاوم تری نسبت به سایر جین ها دارد. اگرچه این پارچه به اندازهی کرباس سفت و محکم نیست ولی بسیار با دوام میباشد و معمولا برای دکور منزل و لوازم داخلی استفاده میشود.
جین چروک
بافت این نوع از پارچه های جین به گونه ای تشکیل شده است که همیشه چروک به نظر میرسند.
جینThermo
به این نوع از پارچه های جین، دو لایه نیز میگویند که درواقع یک نوع پارچهی نازک و سبک به جین وصل میشود و ظاهری صاف و اتو کشیده به لباس میدهد.
جین سفید شده (ecro)
معمولا فرایند رنگرزی روی این نوع از پارچه های جین انجام نمیشود و این پارچه ها رنگ طبیعی خود را دارا هستند.
چند نکتهی مهم درمورد پارچه های جین:
1. تا حد امکان از شستن لباس های جین ، خودداری کنید. این لباس ها هر چقدر کمتر شسته شوند عمر بیشتری خواهند داشت.
2. در صورت نیاز به شستن، حتما ماشین لباسشویی را بر روی شستشوی ملایم تنظیم کنید.
3. لباس های جین معمولا چروک هستند و نیازی به اتو کشیدن ندارند، اما در صورت نیاز لباس ها را با درجهی بسیار کم اتو کنید.
منبع: ارغوان جین