بهترین پارچه برای مانتو چیست ؟

بازدید: 488 بازدید
پارچه مانتو
پارچه‌ی مانتو

بهترین پارچه‌‌های مانتو برای چهار فصل سال (و راهنمای انتخاب رنگ

بدون شک داشتن ظاهری آراسته، شیک و در عین حال جذاب، از مواردی است که هر خانمی به دنبال آن می‌باشد. لباس‌های بسیار زیادی وجود دارند که این ویژگی‌ها را برای شما فراهم می‌کنند؛ اما مانتو، یکی از پرکاربردترین و اصلی‌ترین آیتم‌هایی است که در ایران قابل استفاده است. مانتوها بسته به مدل، نوع دوخت، جنس پارچه، رنگ و طراحی آن‌ها، می‌توانند برای موقعیت‌های متفاوتی استفاده شوند. برای مثال، مانتویی که شما برای محل کارتان انتخاب می‌کنید، قطعا با مانتویی که برای یک مهمانی رسمی می‌پوشید تفاوت بسیار زیادی دارد. اگر به خیاطی و چرخیدن در مغازه‌های پارچه فروشی علاقه داشته باشید، احتمالا با تنوع وسیع پارچه‌های مانتو آشنا هستید. شناخت بهتر پارچه‌ها و کاربرد آن‌ها، به شما کمک می‌کند تا در حین انتخاب پارچه‌ی مانتو و همچنین لباس‌های دیگر، انتخاب‌های بهتری داشته باشید. در ادامه‌‌ی این مقاله با مجله‌ی دیجی استایل همراه باشید تا با چند نوع اصلی و مهم از پارچه‌ها برای دوخت مانتو آشنا شوید.

انتخاب رنگ پارچه‌ی مانتو

رنگ مانتو

انتخاب کردن رنگ مناسب، یکی از مهم‌ترین و شاید سخت‌ترین کارهایی باشد که باید برای داشتن یک استایل جذاب انجام بدهید. رنگ‌ها طیف‌های بسیار وسیعی دارند و پوشیدن هر کدام از آن‌ها، بازتاب‌دهنده‌ی روحیه، شخصیت، طرز فکر و حالات شما در آن زمان است. بنابراین شما با انتخاب کردن یک رنگ مناسب، می‌توانید جنبه‌های مختلفی از شخصیت خودتان را به نمایش بگذارید. برای مثال، پوشیدن یک مانتوی صورتی، انتخابی ایدئال برای یک جلسه‌ی کاری نیست؛ همان‌طور که انتخاب رنگ مشکی یا خاکستری برای یک جشن و مهمانی، اولویت نخواهد بود.

لباس مناسب برای محیط کاری

رنگ‌های کلاسیک، بهترین انتخاب برای مانتوهای اداری هستند. مشکی، سورمه‌ای، سفید، طوسی، قهوه‌ای و سبز تیره انتخاب‌های مناسبی برای شما هستند. مشکی و طوسی به شما استایل جذابی می‌دهند و سورمه‌ای نیز ظاهری همانند یک مدیر و رئیس برای شما ایجاد می‌کند. اگر به لباس‌های طرح‌دار علاقه دارید، طرح راه راه یا چهارخانه‌ی ریز یک انتخاب کلاسیک و جذاب برای شما خواهد بود. همچنین بهتر است به مدل مانتو نیز توجه کنید؛ مانتویی که برای محیط کاری می‌پوشید در صورتی که طراحی ساده و مدرنی داشته باشد، ظاهر شیک‌تری به شما خواهد داد.

لباس مناسب برای مهمانی و خوش گذرانی

این موقعیت‌ها، بهترین زمان برای شما هستند تا رنگ‌های مورد علاقه‌تان را بپوشید و خوش بگذرانید. رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد انتخاب‌های مناسبی خواهند بود. قرمز به شما روحیه‌ی ماجراجویی و اعتماد به نفس می‌دهد و رنگ زرد به داشتن روحیه‌ای خوشحال و شاداب کمک خواهد کرد. رنگ‌های پاستلی، ترکیب رنگ آبی و سبز، صورتی و طرح‌های گل‌دار و گرافیکی انتخاب‌های مناسبی برای شما خواهند بود.

لباس مناسب برای یک مهمانی رسمی

احتمالا همه دوست دارند که در مهمانی‌های رسمی بدرخشند و ظاهر جذاب‌تری نسبت به مواقع دیگر داشته باشند. طرح‌های براق و درخشان مانند نقره‌ای و طلایی و همچنین قرمز انتخاب‌های جذابی برای شما هستند. اگر ترجیح می‌دهید تا ظاهر چشم‌گیری نداشته باشید، از رنگ‌های دیگری می‌توانید برای لباستان استفاده کنید.

  • بنفش؛ رنگ بنفش به شما روحیه‌ی جسور و مقتدری می‌دهد و رنگ لوکس و مجللی محسوب می‌شود.
  • آبی؛ این رنگ به شما آرامش و اعتماد به نفس می‌دهد و روحیه‌ی مستقل و موفق شما را نمایان می‌کند.
  • سبز؛ رنگ سبز ظاهری بسیار شیک و رسمی به شما می‌دهد.

لباس مناسب برای یک موقعیت رمانتیک

احتمالا برای همچین موقعیتی، شما دوست دارید که استایل و ظاهری جذاب و خیره کننده داشته باشید. رنگ‌هایی مانند قرمز و بنفش برای این کار بسیار مناسب خواهند بود. این رنگ‌ها روحیه‌ی مشتاق و خطر را در شما نمایان می‌کنند. همچنین رنگ مشکی، شما را فردی جذاب، مقتدر، پیچیده و پر رمز و راز نشان می‌دهد. از سوی دیگر، اگر علاقه دارید ظاهر با متانت و آرام‌تری داشته باشید، از رنگ‌های پاستلی مانند آبی، صورتی و سبز روشن و سفید استفاده کنید.

معرفی انواع پارچه‌ی مانتو

امروزه اگر برای خرید پارچه به پارچه فروشی‌ها بروید، با لیست طولانی از اسم‌ها با جنس و رنگ مختلف مواجه می‌شوید که ممکن است خرید کردن را برای شما سخت کند. در ادامه ما به بررسی چند مدل از پارچه‌های پرطرفدار که مناسب برای پارچه‌ی مانتو نیز هستند می‌پردازیم.

۱. پارچه‌ی ارگانزا

پارچه ارگانزا

پارچه‌ی ارگانزا، پارچه‌ای سبک است که بافت بسیار صاف و تقریبا براقی دارد. در گذشته، این پارچه با ابریشم تهیه می‌شد؛ اما امروزه با رشد و پیشرفت صنعت پارچه سازی، این پارچه از مواد دیگری از جمله نایلون و پلی‌استر نیز تهیه می‌شود. چین، فرانسه و ایتالیا از تولید و صادر کنندگان این پارچه هستند. شفافیت، نازک بودن، بافت سفت و براقیت از ویژگی‌های اصلی این پارچه است. پارچه‌ی ارگانزا بسیار ظریف بوده در نتیجه به سادگی در معرض پارگی یا چروک قرار می‌گیرد. از این پارچه معمولا برای لایه‌های زیرین دامن‌های مجلسی، لباس عروس و مانتوهای مجلسی استفاده می‌شود.

۲. پارچه‌ی یاخما

پارچه یاخما

پارچه‌ی یاخما، پارچه‌ای بسیار سبک و لطیف است و در بافت آن، پارچه‌ی ارگانزا به کار می‌رود؛ بنابراین به آن یاخمای ارگانزا نیز گفته می‌شود. کلمه‌ی یاخما یک کلمه‌ی ترکی است و این پارچه اصالتا مربوط به کشور ترکیه است و در آن‌جا تولید می‌شود. سبک بودن و نرمی، از ویژگی‌های این پارچه است و به عنوان نوعی حریر نیز شناخته می‌شود. پارچه‌ی یاخما معمولا گلدوزی شده و یا توسط منجوق و سنگ‌های ریز تزئین شده است. پارچه‌ی یاخما بهترین گزینه برای دوخت مانتوهای بهاری و تابستانی مجلسی و شیک است. شما می‌توانید یک مانتو فقط با این پارچه بدوزید و یا آن را با یک پارچه‌ی دیگر ترکیب کنید و در قسمت‌های مختلف مانتو آن را به کار ببرید.

۳. پارچه‌ی ژاکارد

پارچه ژاکارد

پارچه‌ی ژاکارد، معمولا پارچه‌ای با بافت خشک است و طراحی‌های متنوعی دارد. کلمه‌ی ژاکارد در واقع نام ماشینی است که این پارچه توسط آن بافته می‌شود. طرح‌های روی این پارچه همه در حین بافت توسط ماشین روی آن ایجاد می‌شوند. این پارچه قیمت بالایی دارد؛ اما تنوع در طرح، زیبایی، شیک بودن، مقاومت در برابر چروک شدن، بادوام و باکیفیت بودن آن باعث می‌شود که طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.

۴. پارچه‌ی کرپ

پارچه کرپ

پارچه‌ی کرپ، پارچه‌ای بسیار شیک و جذاب است که انواع مختلفی دارد و برای لباس‌های متفاوت در همه‌ی فصل‌ها می‌توان از آن استفاده کرد. پارچه‌ی کرپ، محبوبیت بسیار زیادی دارد و به دلیل، جذابیت ظاهری، جنس و تنوع رنگی که دارد برای دوخت انواع لباس به کار می‌رود. کلمه‌ی کرپ در واقع یک کلمه‌ی فرانسوی و به معنی نازک و پنکیک است. موارد زیر انواع مختلف پارچه‌ی کرپ هستند:

  • کرپ اسکاچی؛ این نوع از کرپ، حالت کشسانی و ریزش دارد و بسیار راحت است. این پارچه ضخیم بوده و برای دوخت مانتو نیازی به آستر ندارد.
  • کرپ حریر؛ پارچه‌ی کرپ حریر بسیار ظریف، نرم و لطیف بوده و بافت نازکی دارد. این پارچه برای دوخت مانتو و شومیزهای مجلسی بسیار محبوب است.
  • کرپ باربی؛ این پارچه دارای کیفیت بسیار بالایی است و به دلیل ایستایی مناسب و ظاهر شیک آن، برای دوخت مانتو، شلوار و لباس‌های مجلسی استفاده می‌شود.
  • کرپ ژورژت؛ این پارچه سطح صاف و لطیفی دارد و معمولا از ابریشم‌های مصنوعی ساخته می‌شود. این پارچه انعطاف پذیری کمی داشته و بیشتر برای دوخت پیراهن استفاده می‌شود.
  • کرپ مازراتی؛ پارچه‌ی کرپ مازراتی معمولا برای دوخت شلوار و دامن استفاده می‌شود. این پارچه کشسانی کمی داشته و چروک نمی‌شود و همچنین برای هر چهار فصل سال قابل استفاده است.
  • کرپ موهر؛ این مدل از پارچه‌ی کرپ ویژگی کشسانی بالایی دارد و رنگ‌ها را بسیار درخشان و جذاب نمایان می‌کند. این پارچه قیمت بالایی دارد و بسیار پرطرفدار است.
  • کرپ پفکی؛ این پارچه بافتی لخت دارد و مناسب برای مانتو و شومیزهای بهاری و تابستانی است. این کرپ ظاهری پفکی و کمی برجسته دارد و به همین علت به آن کرپ پفکی گفته می‌شود.

۵. پارچه‌ی شانتون

پارچه شانتون

پارچه‌ی شانتون، پراچه‌ای باکیفیت و جذاب است که برای همه‌ی فصل‌ها قابل استفاده است؛ اما به دلیل بافت باز و تار و پود درشتی که دارد، بیشتر برای مانتوهای بهاری و تابستانی استفاده می‌شود. یکی از انواع محبوب و پرطرفدار این پارچه، شانتون نخ است که به دلیل ایستایی مناسب و چروک نشدن برای کت، دامن، مانتو و شلوار بسیار استفاده می‌شود. این پارچه در برابر حرارت مقاومت زیادی دارد. همچنین اگر به دنبال پارچه‌ای با طرح‌های متنوع و باکیفیت هستید، پارچه‌ی شانتون گزینه‌ی بسیار مناسبی خواهد بود.

۶. پارچه‌ی حریر

پارچه حریر

پارچه‌ی حریر یکی از پارچه‌های محبوب و پرطرفدار برای فصل‌های بهار و تابستان است. این پارچه بسیار نرم و لطیف بوده و رنگ‌بندی و طرح‌های متنوعی دارد. از این پارچه برای دوخت مانتو، شومیز، شال، دامن، شلوار و… استفاده می‌شود. پارچه‌های حریر برای اولین بار در قرن چهاردهم و در اروپا به وجود آمدند. نازکی، ظرافت، براقیت، تنوع زیاد و شفاف بودن از ویژگی‌های پارچه‌ی حریر است؛ اما حریر نیز مانند پارچه‌ی کرپ انواع بسیار زیاد و با خصوصیات مختلف دارد. حریر کریستال، حریر ارگانزا، حریر سیلک، حریر نخ، حریر ساتن و حریر کریشه چند مدل از انواع آن هستند.

۷. پارچه‌ی فاستونی

پارچه فاستونی

پارچه‌ی فاستونی از جنس نخ یا پشم ساخته می‌شود و گزینه‌ی مناسبی برای مانتوهای پاییزی و زمستانی است. این پارچه در طرح‌های ساده، چهارخانه یا راه راه وجود دارد و از این رو یک انتخاب عالی برای مانتوهای اداری نیز هستند. اگر می‌خواهید از این پارچه برای دوخت مانتو یا شلوار استفاده کنید، بهتر است جنس مرغوب و مناسب آن را تهیه کنید. این پارچه مقاومت بالایی در برابر آتش و همچنین ماورای بنفش دارد.

۸. پارچه‌ی فوتر

فوتر قهوه ای

فوتر، نوعی پارچه‌ی پشمی است که برای دوخت پالتو استفاده می‌شود. شاید این پارچه را با اسم نمد نیز بشناسید. این پارچه ضخامت زیادی داشته و هوا را در بین الیاف خود متراکم می‌کند؛ در نتیجه در برابر سرما مقاومت ایجاد می‌کند. پارچه‌ی فوتر اگر باکیفیت باشد، در حین اتوکشی روی آن برق نمی‌افتد و همچنین با استفاده‌ی طولانی مدت بافت آن صاف و یکدست باقی می‌ماند. این پارچه رنگ بندی متنوعی دارد؛ اما مشکی، قهوه‌ای، زرشکی و خاکستری از رنگ‌های محبوب آن هستند.

۹. پارچه‌ی ضد آب

پارچه ضداب

اگر به دنبال یک پارچه‌ی مناسب برای دوخت بارانی هستید، باید حتما توجه کنید که پارچه‌ای که می‌خرید، ضد آب باشد. پارچه‌های بارانی معمولا از الیاف مصنوعی ساخته می‌شوند تا ضد آب باشند. اگر جنس پارچه‌ی شما مرغوب نباشد، خاصیت تنفس پذیری آن کاهش می‌یابد؛ در نتیجه باعث تعرق شده و در طولانی مدت باعث ایجاد حساسیت می‌شود. پارچه‌ی بارانی شمعی، پارچه‌ی گاباردین، پارچه‌ی میکرو و چرم برخی از پارچه‌های مناسب برای دوخت بارانی هستند.

پارچه‌ی مانتو مجلسی

پارچه‌ی مانتو مجلسی

اهمیت انتخاب پارچه برای یک لباس بسیار زیاد است. شما می‌خواهید پارچه‌ای را انتخاب کنید که در عین زیبا بودن، به شما ظاهری شیک و استایلی منحصر به فرد نیز بدهد. بنابراین در ادامه چند پارچه برای دوخت لباس و مانتوی مجلسی به شما معرفی خواهیم کرد.

  • حریر
  • کرپ
  • ارگانزا
  • ساتن
  • چرم
  • ژاکارد

حرف آخر

اگر سری به مغازه‌های پارچه فروشی بزنید، با تنوع وسیع و رنگ‌بندی و طرح‌های بینهایت زیاد پارچه‌ها رو به رو خواهید شد. شما برای هر موقعیتی، گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارید. برای انتخاب یک پارچه‌ی مناسب، به جنس و رنگ پارچه، رنگ پارچه در زیر نور، سن فرد و اینکه آن لباس را برای چه موقعیتی می‌خواهید بپوشید باید توجه کنید.

منبع: Number9Fashion

دسته بندی بلاگ پارچه مانتوئی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت